home

voor bedrijven  |  voor particulieren  |  in de media  |  lach-cd  |  contact

In de bladen

Regelmatig word ik in tijdschriften geïnterviewd over de kracht van de lach en hoe ik dat gebruik in workshops en persoonlijke consults.

Hieronder vind je enkele van die artikelen. Niet alleen ikzelf, maar ook andere deskundigen komen aan het woord.

Om de artikelen te kunnen lezen heb je de (gratis) Adobe Reader of een andere pdf-reader nodig.

Margriet Lijf en Leven (special):

[lezen]

Ode Magazine:

[lezen]

Psychologie Magazine:

[lezen]

Veronica Magazine

(artikel volgt)

lachcoach Miranda Middag in de media

MIJN OPTREDENS VOOR RADIO & TV

Zie hoe ik werk met mensen en met publiek. En luister naar mijn ervaringen als workshopleider.

Hoewel ik mijn lachworkshops in principe niet film, kan ik je hier toch een indruk geven van hoe ik "speel" met een groep. In de tv-fragmenten hieronder zie je me werken met het studiopubliek, waarbij ik een paar ingekorte elementen uit het begin van mijn Lachworkshops gebruik. Verwacht dus niet mijn echte Lachworkshop te zien met het zorgvuldig opgebouwde programma dat ik normaliter hanteer. Je krijgt wel een eerste indruk van mijn manier van werken en hoe publiek en interviewer daarop reageren.


LIVE BIJ PAUL DE LEEUW (MaDiWoDoVrijdagshow, RTL4)

Presentator Paul de Leeuw had mij in een interview op Radio1 gehoord. Hij belde me en zei dat hij was geraakt door wat ik in het interview vertelde. Hij nodigde mij uit om gast te zijn in zijn tv-show. Voor ik het wist zat ik live op televisie bij Paul aan tafel.

Natuurlijk hebben we niet alleen gepraat, we hebben vooral veel grappen gemaakt en heel veel gelachen. Het meest nog om onszelf.

Door de hilariteit liep het item wel wat uit. Gelukkig was er toch nog voldoende tijd voor een mini-lachsessie met het publiek.

Het hele tv-optreden herinnerde mij er weer aan welke wonderlijke dingen kunnen gebeuren als je kunt genieten van het moment - als je je verwachtingen over hoe het zal lopen, kunt loslaten in het moment zelf. Het hele gesprek bleef leuk, ontspannen en hilarisch, ondanks dat we over en weer voortdurend met spontane invallen kwamen en dus van elkaar niet wisten wat de ander zou doen. En hieruit blijkt in mijn ogen de kracht van lachen en van blijdschap: lachen helpt ons (Paul, mij, en jou) om te relativeren en te ontspannen, zodat je je volledig op de mogelijkheden van het moment kunt richten.

Bekijk de hoogtepunten in de volgende fragmenten.

fragment 1

Inleidend praatje (01:26)

fragment 2

De Nieuws Top-5 (02:16)

fragment 3

De hele zaal doet mee (03:42)


HET RADIO1 INTERVIEW (AVONDSPITS, WNL)

De makers van het Radio1-programma Avondspits kondigden het interview met mij als volgt aan:

"We hebben gehoord dat lachen niet alleen gezond is in je privétijd. Onderzoek heeft uitgewezen dat teams in organisaties meer productie draaien wanneer de teamleider zijn of haar werknemers dagelijks twee keer laat lachen. We zijn daarom maar eens gaan praten met lachcoach Miranda Middag, die op aanstekelijke wijze vertelt waarom haar lachworkshops zo goed werken."

Beluister het Avondspits-interview (04:27)


LIVE BIJ CARLO & IRENE (LIFE & COOKING, RTL4)

Wat een toestand! Dat was lachen! Ik was te gast bij Life & Cooking van RTL4. Ik zat live aan tafel bij Carlo Boszhardt en Irene Moors. Het gesprek ging over de vraag wat lachen kan doen voor onze energie en gezondheid. Aanleiding voor mijn aanwezigheid in het programma was het verschijnen van mijn lach-CD "Divine Comedy".

Het werd een hilarische uitzending. Eerst waren er Carlo's kolderieke vooraankondigingen van mijn naderende bijdrage. Ik kwam zelfs een keer opzettelijk "te vroeg" opdraven, simpelweg om het komische effect. Dat warmde de boel behoorlijk op.

Toen ik uiteindelijk dan echt aanschoof voor het interview aan tafel bij bij Carlo en Irene, was er

geen houden meer aan. De interviewstijl en gekke-bekkentrekkerij van Carlo waren natuurlijk aanleiding voor heel veel gelach - zoveel dat de camera- en geluidmensen moeite hadden om hun werk normaal te doen, zo geweldig moesten ook zij lachen.

Door al het tumult liep het hele onderwerp flink uit en kwam het er niet meer van om te vertellen hoe mijn Lachworkshop werkt!

De afsluitende mini-lachsessie met het aanwezige publiek liep ook al anders dan gepland, maar er werd evengoed bijzonder veel gelachen door alle aanwezigen.

Kortom, de hele uitzending werd een dolle boel met veel hilarische en verrassende elementen.

Bekijk hier de hoogtepunten van de Life & Cooking uitzending (circa 5 minuten).

 Extra

Bekijk hier het samenvattende artikel over mijn bijdrage aan de uitzending, afkomstig van de website van Life & Cooking (PDF-bestand).

.

IEDEREEN VERDIENT BLIJMOEDIGHEID (LOOK OF LOVE, RTL 4)

Robert ten Brink en Dyanne Beekman blazen in "Look of Love" vastgelopen liefdesrelaties nieuw leven in.

Als gast-coach in één van de uitzendingen praatte ik met een deelneemster over blijmoedigheid en hoe ze dat weer kan toelaten in haar leven. Zij kon namelijk wel een oppepper gebruiken.

Al met al had ik een volledige coachsessie met deze kandidaat. Het leverde haar een groter zelfvertrouwen én een bijzonder inzicht op.

Het volgende fragment is een selectie van bijzondere momenten van deze sessie zoals in de uitzending te zien was. Bekijk het fragment (binnenkort hier beschikbaar).EEN LEUK GESPREK
(Studio Oost, TV Oost)

In dit gezellige familieprogramma van TV Oost werd ik geïnterviewd over mijn Lachworkshop en legde ik uit wat lachen met ons doet.

Het interview had niet de bedoeling mijn Lachworkshop te demonstreren, maar in plaats daarvan heb ik wel een kleine oefening gedaan met het publiek.

Bekijk hier een 6-minutenfragment van de TV Oost uitzending